‘Het Literatuurboek’ als webexpositie bij Koninklijke Bibliotheek

kb-litexpo.jpg

De Nederlandse literatuur in 432 boeken

De Koninklijke Bibliotheek toont in een nieuwe webexpositie 432 boeken, die samen een uitnodigende staalkaart vormen van de Nederlandse literatuur. Natuurlijk is er ruime aandacht voor de klassiekers, maar ook vergeten grootheden en onverwachte pareltjes worden niet overgeslagen. Van ‘hebben olla vogala’ tot Kluun en van de Lof der Zotheid tot Het Bureau presenteert de KB zo op een aantrekkelijke manier een eeuw Nederlandse literatuur.

In 2003 bracht de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met Waanders Uitgevers Het Literatuurboek* uit. Dit boek is de basis voor de nu gepresenteerde webexpositie.

Er zijn verschillende ingangen op de selectie. Er is een chronologische indeling in acht tijdvakken, maar ook een genre-indeling (non-fictie, poezie, romans, toneel en verhalend proza). Daarnaast is er een auteurs- en titelindex.

  • Webexpo De Nederlandse Literatuur
  • Overzicht alle webexpo’s bij de KB

*Het Literatuurboek, samenstelling en redactie: Jan Bos en Reinder Storm, Uitgeverij Waanders, 2003, 448 pag. ISBN 90-400-8886-1 / prijs: € 14,50



One Response to “‘Het Literatuurboek’ als webexpositie bij Koninklijke Bibliotheek”

  1. […] Topsy Retweet Button var topsy_style = “small”; var topsy_order = “count,retweet,badge”; var topsy_url = “https://www.boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=4166”; Add Topsy Retweet Button to your Blog or Web Site. WordPress  Web Sites […]

Leave a Response