Instortend kranteninmperium verkoopt manuscripten collectie van James S. Copley

Vanaf april 2010 zal Sotheby’s in New York de James S. Copley Library veilen. Een indrukwekkende verzameling originele manuscripten op het gebied van de Amerikaanse geschiedenis, aangevuld met stukken op literair, artistiek en wetenschappelijke gebied van buiten de Verenigde Staten. De verzameling telt ongeveer 2000 manuscripten, boeken, pamfletten, kaarten en muziekbladen en hebben een waarde van meer dan $ 15 miljoen.

  • Een deel van de collectie wordt nu tentoongesteld bij Sotheby’s in New York. Een verslag is te lezen bij de New Yok Times, 15 jan. 2010.

James S. Copley werd geboren in 1917 en bouwde tijdens zijn leven een groot krantenimperium op. James en zijn vrouw Helen K. Copley waren opmerkelijk filantropen in het San Diego gebied. Grote bedragen ging naar lokale musea, ziekenhuizen en bibliotheken.

Tragische achtergrond van de verkoop van deze verzameling is dat het familiebedrijf ‘Copley Press‘, door de negatieve ontwikkelingen in de krantenwereld, al enkele jaren in verval is en steeds meer onderdelen heeft moeten verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *