Verzelfstandiging Openbare Bibliotheek Rotterdam (voorlopig) geblokkeerd door gemeenteraad

Radio Rijnmond – 29 januari 2010 – De gemeenteraad wil voorlopig niet dat de Rotterdamse bibliotheek verzelfstandigd. De raad stemde donderdag tegen de plannen van cultuurwethouder Grashoff om de bibliotheek los te koppelen van de gemeente.

Het is nog niet duidelijk of wethouder Grashoff de geplande verzelfstandigingsoperatie doorzet. Het college van burgemeester en wethouders hoeft in dit geval geen toestemming van de raad te krijgen.

Bezuinigen
In september 2009 werd bekend dat de Rotterdamse bibliotheken ruim tweeënhalf miljoen euro moeten bezuinigen. Wethouder Grashoff zou voorstellen daarvoor aan de gemeenteraad presenteren.

Het plan maakt deel uit van een andere opzet van de bibliotheken.
De Rotterdamse bibliotheek moet verzelfstandigen en aansluiting gaan zoeken bij een netwerk van bibliotheken in het land. Dat moet 2,6 miljoen euro opleveren.

Het plan kost tweeëntwintig voltijds-arbeidsplaatsen van de 270 die er nu zijn. Gedwongen ontslagen worden voorkomen, belooft wethouder Grashoff. Wel gaan er veel vestigingen dicht. Het is de bedoeling dat er in elke wijk één vestiging overblijft. Daarnaast moeten er informatie- en uitleenpunten in scholen komen.

TV Rijnmond maakte een reportage met reacties op de voorgestelde sluiting van filialen.

  • Boekendingen over bibliotheek Rotterdam en meer berichten



One Response to “Verzelfstandiging Openbare Bibliotheek Rotterdam (voorlopig) geblokkeerd door gemeenteraad”

  1. […] Topsy Retweet Button var topsy_style = “small”; var topsy_order = “count,retweet,badge”; var topsy_url = “https://www.boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=4223”; Add Topsy Retweet Button to your Blog or Web Site. WordPress  Web Sites […]

Leave a Response