Ontwerpburo ‘Dog and Pony’ maakte Mooiste Boekomslag van 2010

best-cover-2010.jpg

‘Wat is de wat’ van Dave Eggers is uitverkoren voor de titel Het Mooiste Boekomslag van het afgelopen jaar. De omslag met het continent van Afrika als voetafdruk is ontworpen door buro Dog and Pony voor uitgeverij Lebowski.

De verkiezing van Het Mooiste Boekomslag is een initiatief van Boekblad en Stichting De Best Verzorgde Boeken. Voor de negende keer nomineerde een jury van boekverkopers twaalf omslagen waarop boekhandelaren hun stem konden uitbrengen. De winnaar werd 11 februari bekend gemaakt.
Naast het winnende ontwerp had de jury van boekverkopers nog een cover van Dog and Pony genomineerd: Nietzsche en Kant lezen de krant, van Rob Wijnberg, uitgever De Bezige Bij. Ook vorig jaar nomineerde de jury twee omslagen van dit ontwerpbureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *