20e Boekenbeurs bij Concordia in Maaseik (B) – van 20 februari t/m 7 maart 2010

bb-maaseik-2.jpg

De Koninklijke Harmonie Concordia Maaseik opent zaterdag de deuren van zaal VanEyck voor de twintigste editie van de tweedehandse boeken- en platenbeurs. Bezoekers kunnen er veertien dagen lang, tot en met 7 maart, snuffelen tussen de 70.000 boeken en zo’n 20.000 lp’s en cd’s.

Door de jaren heen verwierf het initiatief van de harmonie heel wat faam bij de boekenliefhebber. ‘Alle soorten mensen komen hier. Jong en oud. We verwelkomen elk jaar mensen uit Brugge, maar ook uit Duitsland en Nederland en mensen van over de taalgrens. Er zijn er zelfs die enkele dagen uittrekken om rustig te speuren naar misschien wel dat ene droomboek. Anderen kiezen dan weer resoluut voor de lijvige boeken met stevige kaft. Zij hebben een mooie boekenkast en vullen die met grote boeken omdat dit mooi oogt.’

Zaal Van Eyck, Koning Albertlaan 23, Maaseik Van 20 februari t/m 7 maart.
In het weekend van 10 tot 18 uur, op weekdagen van 14 tot 20 uur.

bb-maaseik-1.jpg

(foto’s van de voorbereidingen, website Concordia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *