De Boekenweekpostzegel 2010

postzegel-bw-2010.jpg

De publikatie vanmorgen van het bericht in de Telegraaf (en natuurlijk bij Boekendingen) heeft er toe geleid dat TNT Post het embargo heeft opgeheven op de berichtgeving rond de postzegel. Omdat het hier om een ‘wereldprimeur’ gaat zou pas op 9 maart de zegel onthuld worden.

Nu echter vandaag al in volle glorie te zien: De postzegel, annex miniatuurboekje van Joost Zwagerman.

Door het afscheuren van een perforatierandje kun je het boekje openen en lezen. Op het omslag is Zwagerman afgebeeld tussen een stapel boekenweekgeschenken. (zie ANP-foto bij AD)

De postzegel is ontworpen door Studio Richard Hutten.

“Op de postzegel is de suggestie van ruimtelijkheid aanwezig”, legt Richard Hutten uit. “Daarop is namelijk een foto afgebeeld van een driedimensionale opstelling, die we in de studio met boeken hebben opgebouwd. Om het jubileum van de Boekenweek te verbeelden hebben we hiervoor Boekenweekgeschenken genomen. Die schoven we in stapeltjes bij elkaar tot stoere letters, die van bovenaf gezien samen het woord Boekenweek vormen. De tekst Nederland hebben we op de vloer geschilderd in een stoer font, dat goed aansluit op het ruimtelijk ontwerp, namelijk de FF Offline, ontworpen door Roelof Mulder.”

  • Een pdf van het hele boekje
  • Bij de NOS is het bericht voorzien van een video


2 Responses to “De Boekenweekpostzegel 2010”

  1. Perkamentus schreef:

    Oplage 250.000 stuks… echt zeldzaam wordt dit ‘boekje’ voorlopig niet !

  2. boekendingen schreef:

    We moeten dus op z’n minst een gesigneerd exemplaar zien te verkrijgen.
    En wellicht wordt er toch voor de auteur, medewerkers en Very Important Persons een kleine extra oplage gemaakt: in leder gebonden, genummerd, gesigneerd en vergezeld van een handgeschreven gedicht van de grote meester.

Leave a Response