Kans op Kees Buddingh-huis in Dordrecht stijgt door verkiezingsuitslag

poster-bvd-2010.jpg
Na de gemeenteraadsverkiezingen van deze week is de lokale partij Beter voor Dordt veruit de grootste partij van deze stad geworden met 15 van de 39 zetels in de gemeenteraad.

In het verkiezingsprogramma is in het hoofdstuk Kunst en Cultuur het volgende aktiepunt opgenomen:

Cees Buddingh beschouwen we als een van de belangrijkste literaire kunstenaars van onze stad. BVD wil zo mogelijk in de Bankastraat een Cees Buddingh-huis of een Cees Buddingh route met teksten en beeldende kunst. 

Deze waardering voor stadgenoot Buddingh’ (1918-1985) valt zeer te prijzen. Men noemt de Bankastraat omdat daar het huis staat waar Buddingh’ het grootste deel van zijn leven heeft gewoond (zie bericht BD).

Overigens ontkomt ook deze politieke partij vol Dordtenaren niet aan de verwarring rond de juiste schrijfwijze van de naam van Buddingh’ en schrijft de voornaam van de schrijver met een “C”, terwijl er al zo vaak aandacht aan is besteed: het is Cornelis Buddingh’ en roepnaam: Kees).

– In mei 2008 schreef ik een bericht bij Boekendingen n.a.v. een nieuwe druk van het boekje van Wim Huijser: ‘Dordt, wat zal ik ervan zeggen’ – Literair wandelen door het Dordrecht van Kees Buddingh’. Hieronder nogmaals de video ‘Ode aan Dordrecht’, waarin Kees verslag doet van 61 jaar leven in deze stad…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *