Boekensalon over Fons van der Linden, Engelse boekkunst en John Baskerville – 25 maart 2010

Boekensalon – donderdag 25 maart 2010, 17:00 – 18:30 uur

baskerville-ruggen.jpg

De collectie Engelse boekkunst van Fons van der Linden
Met veel liefde en kennis van zaken bracht ontwerper en vakauteur Fons van der Linden een voor Nederland unieke verzameling Engelse boekkunst bijeen. Deze collectie is nu door de erven aan de Bijzondere Collecties geschonken. De boeken, die ruwweg de periode 1750-1850 bestrijken, zijn met name bijzonder door de hoge kwaliteit van hun typografische vormgeving. Daarbij ging Van der Lindens belangstelling vanzelfsprekend ook uit naar de toegepaste drukletters.

Boekensalon
Op 25 maart 2010 zal bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam (Oude Turfmarkt 129) deze collectie officieel overgedragen worden.

Op deze Boekensalon zal een korte compilatie vertoond worden van een gefilmd interview van Kas van der Linden uit 1998.
Verder spreekt letterontwerper en hoogleraar typografie Gerard Unger over John Baskerville (1706-1775) en de letter in de achttiende eeuw, en Johan de Zoete, conservator van Museum Enschedé, over Fons van der Linden als verzamelaar.

  • Meer informatie bij Boekensalon, Bijzondere Collecties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *