O.K. Festival – met o.a. expositie van ruim 100 onafhankelijke magazines – 16/18 april 2010

ok-festival-2010.jpg

3 Days of Magazines 16 – 17 – 18 april / Villa Sonsbeek – Tellegenlaan 3 – Arnhem
Het O.K. Festival bestaat uit een expositie van toonaangevende Nederlandse en internationale onafhankelijke magazines aangevuld met een programma van workshops, debat en een openingsfeest.

De expositie en het Lux-debat zijn gratis te bezoeken. Voor het feest en de workshops dien je een dagpas te kopen.

ok-4.jpgok-2.jpg

O.K. Festival is het eerste festival in Nederland dat een overzicht biedt van onafhankelijke magazines uit heel de wereld. Onder de titel  ‘Welcome Magazines’ presenteert O.K. Festival de energie en de visuele explosie van vreemde, mooie en originele magazines.

Ze vormen stuk voor stuk een antwoord op de eenvormigheid van de massamedia. De geprinte media laten zich steeds meer vangen door strenge formats. De oplagecijfers regeren. In het gat dat zij achterlaten manifesteert zich het onafhankelijke magazine. Daar is ruimte voor alles waarvoor in de mainstream media geen plek meer is. Het onafhankelijke magazine vormt een vrijplaats voor designers, illustratoren en schrijvers. Vaak tegendraads, soms eigengereid, maar altijd gemaakt met veel energie en plezier. Lezers over de hele wereld vinden hun weg naar die veelzijdigheid, originaliteit en creativiteit. O.K. Festival laat met verschillende activiteiten het onafhankelijke magazine in de volle breedte zien.

ok-3.jpg ok-1.jpg

O.K. Festival toont overzicht van mooie en vreemde magazines Vrijdag 16 april opent het O.K. Festival / 3 Days of Magazines, een uniek driedaags festival dat in het teken staat van het onafhankelijke magazine. Het festival biedt een expositie van bijzondere magazines, workshops van gerenommeerde bladenmakers, debat, feest en ontmoeting. Het festival vindt plaats in Arnhem en sluit aan op eerdere festivals over onafhankelijke magazines in Luxemburg, Barcelona en Tokio.

In het kielzog van de grote uitgeverijen worden steeds meer magazines in eigen beheer uitgegeven. Wereldwijd bestaan er duizenden onafhankelijke magazines met miljoenen lezers. Er achter schuilt een actieve scene van bladenmakers. Hun magazines worden vaak in beperkte oplage verspreid.

ok-6.jpg ok-5.jpg

Tijdens het O.K. Festival worden de meest bijzondere bijeengebracht in een expositie. Er zal plaats zijn voor Nederlandse kunst-, design- en architectuurtijdschriften als Mister Motley, Items en Archis, maar vooral ook voor ‘art-zines’ zoals het slechts één pagina dikke One Page Magazine uit Nederland, het Spaanse kunst tijdschrift La Más Bella, dat elke editie een wonderbaarlijke vorm aan neemt (van snoepautomaat tot portemonnee), het Zwitserse Nimes, het Finse A4 Casino, het Zuid-Afrikaanse muziekblad BruceLee, het Engelse magazine annex dagboek Karen en bladen als het lifestyleglossy voor carnivoren Meat Magazine en Yummy.

Het onafhankelijke magazine vormt een vrijplaats voor designers, illustratoren en schrijvers. Vaak tegendraads, soms eigengereid, maar altijd gemaakt met veel energie en plezier. Lezers over de hele wereld vinden hun weg naar die veelzijdigheid, originaliteit en creativiteit. En waar de geprinte media op dit moment de afnemende advertentie-inkomsten het hoofd moet zien te bieden, zie je het onafhankelijke magazine juist steeds meer floreren. Onder andere door omarming van nieuwe media en ‘social networking’, termen waar veel grote uitgeverijen mee aan het worstelen zijn.’

ok-8.jpg ok-7.jpg

Openingstijden expositie: vr 16 april 11-20 u / za 17 april 12-20 u / zo 18 april 11-20 u

  • Overzicht van deelnemende magazines



Leave a Response