‘Verse waar’ – festival internationale literatuur – Breda 22-24 april 2010

verse-waar-2010.jpg

“Driedaags festijn, waarin nieuwe internationale literatuur en toneel een speciaal verbond aangaan. Met op de openingsavond een hommage aan de Poolse Nobelprijswinnares Wislawa Szymborska door Ria Eimers, Annelies Verbeke, Jana Beranova en anderen. Verder het nieuwste van het nieuwste door o.a. Het Zuidelijk Toneel, Huis van Bourgondië, Het Syndicaat en Productiehuis Brabant. Speciale gast is bestsellerschrijfster Majgull Axelsson, wier nieuwste toneelstuk Heiligenlegendes gepresenteerd wordt. Drie dagen vers vertaalde toneelteksten, gedichten, lezingen en dichterlijke diners door een keur aan schrijvers en toneelgezelschappen.”

Met deze wervende tekst gaat in het Chassé Theater in Breda een vernieuwd festival van start. Verse waar begon in 2001 als tweejaarlijks eenakter-festival. In 2005 werd het festival uitgebreid met meer toneel. Nu maakt men een grote stap door een verbinding te maken met de literatuur.

Bezoeker van Verse Waar ontvangen een exclusief programmaboekje. Dit boekje wordt in een beperkte en eenmalige oplage uitgebracht, en bevat eerste publicaties van kersvers vertaalde gedichten en een essay van de Vlaming Erwin Jans, een van de belangrijkste dramaturgen die Europa kent.

Breda – do 22 t/m za 24 april 2010



2 Responses to “‘Verse waar’ – festival internationale literatuur – Breda 22-24 april 2010”

  1. ‘verse waar’ « Evadessein's Blog schreef:

    […] WordPress.com WordPress.org ‘verse waar’ april 24, 2010, 8:54 am Hoort bij: Varia ‘Verse waar’ – festival internationaleliteratuur – Breda 22-24 april 2010 […]

  2. […] Irisverberck's Blog {02/05/2010}   Festival Internationale Literatuur Driedaags festijn, waarin nieuwe internationale literatuur en toneel een speciaal verbond aangaan. Met op de openingsavond een hommage aan de Poolse Nobelprijswinnares Wislawa Szymborska door Ria Eimers, Annelies Verbeke, Jana Beranova en anderen. Verder het nieuwste van het nieuwste door o.a. Het Zuidelijk Toneel, Huis van Bourgondië, Het Syndicaat en Productiehuis Brabant. Speciale gast is bestsellerschrijfster Majgull Axelsson, wier nieuwste toneelstuk Heiligenlegendes gepresenteerd wordt. Drie dagen vers vertaalde toneelteksten, gedichten, lezingen en dichterlijke diners door een keur aan schrijvers en toneelgezelschappen. irisverberck @ 17:56 [ingedeeld onder Internationale prijzen Reageer » […]

Leave a Response