TVLIVRE – een do-it-yourself boekenprogramma van Bart van Loo

Dit is een aflevering van TVlivre, het online boekenprogramma van de Vlaamse schrijver Bart van Loo. Op zijn daartoe ingerichte Vimeopagina geeft hij zelf als toelichting:

Er wordt in Vlaanderen al jaren geschreven en gedebatteerd over een boekenprogramma op de openbare zender. Werkgroepen denken lang na, belastinggeld wordt geïnvesteerd, programma’s gelanceerd en weer afgevoerd. En dan begint men weer van voor af aan. Blijkbaar is een literair programma aartsmoeilijk om te maken. Dat wou ik wel eens aan den lijve ondervinden. Op kleinschalige wijze weliswaar. Mijn budget is onbestaande en mijn technische mogelijkheden beperkt, ik heb geen professionele studio, noch een visagiste. Enkel een laptopje. Dus het beeld en de klank zullen niet optimaal zijn, en afhankelijk van de zon zal ik er bleek of heel bleek uit zien. Maar misschien kunnen bevlogenheid en enige deskundigheid een en ander goedmaken.

De oude video’s stonden tot nog toe verspreid op Youtube maar staan vanaf februari 2010 verzameld op dit Vimeo-kanaal, waar je je ook gratis kunt abonneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *