‘Boekengeluk’ Vijftig hoogtepunten uit Museum Meermanno te zien vanaf 26 juni 2010

BOEKENGELUK – Vijftig topstukken in zomertentoonstelling – 26 juni t/m 24 oktober 2010 in Museum Meermanno | huis van het boek.

meermanno-190.jpgNaar aanleiding van de publicatie ‘Boekengeluk’, vijftig hoogtepunten uit het Museum Meermanno, een rijk geïllustreerde ‘museumgids’ met teksten van Ewoud Sanders, wordt deze zomer een tentoonstelling geheel gewijd aan de topstukken die hierin zijn beschreven (meer over deze uitgave).

Onder de topstukken bevinden zich bijzondere middeleeuwse handschriften zoals de Rijmbijbel van Jacob van Maerlant, maar ook archiefstukken, zoals de proeven voor letterontwerpen van Jan van Krimpen.

Uit de bijzondere boekenkasten van het museum, zoals het zgn. Kelmscottkastje met alle uitgaven van de pers van boekengeluk-1.jpgWilliam Morris, het Nieuwenhuiskastje en het Elzevierkastje worden de mooiste uitgaven uitgestald. Tevens zijn twee delen te zien uit de vermaarde Atlas van Blaeu, waarvan Meermanno een met de hand ingekleurd exemplaar bewaart.

Daarnaast is er ruim aandacht voor de stichter van het museum, de Baron van Westreenen, het monumentale museumpand en de tuinen.

Nieuwe website
Tegelijk wordt de nieuwe website van het museum gepresenteerd, waarvan deze vijftig objecten één van de highlights vormen.

Op de vernieuwde website van het museum (www.meermanno.nl) zijn vanaf 26 juni alle vijftig topstukken te bekijken.

update

recensie in Knack door Maarten Dessing, 26 juli 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *