Den Haag – Int. Literatuurfestival Winternachten – 10 t/m 14 jan. 2007

winternachten-aff.jpg

Woensdag begint in Den Haag het jaarlijkse Literatuurfestival Winternachten. Thema dit jaar is ‘Ontdekkingsreizigers’. Bijna honderd schrijvers en kunstenaars, wetenschappers en muziekgroepen uit tien landen lezen voor uit eigen werk en nemen deel aan gesprekken, debatten, concerten en publieksdiscussies.
Met onder meer Cees Nooteboom, Pankaj Mishra, Lieve Joris, Midas Dekkers, Ajip Rosidi, Fouad Laroui, Vrouwkje Tuinman, Laila Lalami.

In Winternachten is er een zoektocht naar de ziel, spelen schrijvers het Wereld Ganzenbord, kan het publiek meedoen met het eerste openbare dictee Sranantongo, wordt Gulliver’s New Travels gepresenteerd, kan er geluisterd worden naar de gezongen verhalen van Izaline Calister, toont animatiefilmer Gerrit van Dijk door hem geselecteerde filmfragmenten.

Winternachten 2007: in Theater aan het Spui/Filmhuis Den Haag, de Nieuwe Kerk, Dudok, Artoteek Den Haag en de Vrije Academie. Klik hier voor het volledige programma.

Geschiedenis
Winternachten is voortgekomen uit het in 1995 georganiseerde festival IndiŽ/IndonesiŽ. De slotavond hiervan bracht Nederlandse schrijvers samen met hun Indonesische collega’s. In 1997 werd van deze avond onder de titel Indische Winternacht een tweede aflevering georganiseerd. Sinds 1998 vindt jaarlijks het festival Winternachten plaats, met behalve deelnemers uit IndonesiŽ en Nederland, ook gasten uit Zuid-Afrika, Suriname en de Antillen.
Inmiddels is Winternachten uitgegroeid tot een van de drukst bezochte en meest veelzijdige literatuurfestivals van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *