Kerkboekjes uit Collectie Van Noordwijk te zien in Bijbels Museum – 13 mei t/m 27 juni 2010

goes-kerkb.jpg
Drie eeuwen kerkboekjes
tentoonstelling van de Collectie Van Noordwijk

Het afgelopen jaar heeft het Bijbels Museum, dankzij een royale bijdrage van de Bank GiroLoterij, een unieke verzameling kunnen aanschaffen: de met zilverwerk gedecoreerde bijbels uit de Collectie Van Noordwijk. Van 13 mei t/m 27 juni is een deel van de collectie voor het publiek te bewonderen in de historische ontvangstzaal van het museum.

Hilly en Bernard van Noordwijk brachten de afgelopen 35 jaar een ongekende verzameling van ruim 400 kerkboekjes met zilver- en goudbeslag bijeen. De collectie is de grootste in haar soort en geeft de ontwikkelingen van boekzilver in Nederland op unieke wijze weer.

Samen met de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek van de Vrije Universiteit richtte het Bijbels Museum de Stichting Collectie Van Noordwijk op. Deze samenwerking maakt het mogelijk de collectie te exposeren, te conserveren en wetenschappelijk te ontsluiten.

13 mei 2010 – 27 juni 2010, Bijbels Museum, Amsterdam

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *