Gedichten van Anna Blaman op muziek gezet en gezongen door componiste & zangeres Plattèl

6 Juni 2010 is de 50e sterfdag van schrijfster Anna Blaman. Op die dag gaat het herdenkingsjaar officieel van start in het Letterkundig Museum.

blaman-cd-2010.jpgBehalve geweldig mooie romans en verhalen (P.C. Hooftprijs in 1956, als eerste vrouw, als eerste Rotterdammer en voor haar gehele oeuvre), schreef Anna Blaman ook juwelen van passievolle gedichten. Daarin kon zij kwijt wat zij niet in haar boeken en verhalen kwijt kon.

De Rotterdamse componiste & zangeres Plattèl heeft gedichten van Anna Blaman over liefde, hartstocht & verlangen op muziek gezet. Er is een CD gemaakt, “Ik heb haar lief”, waarop zij deze teksten zingt, met begeleiding van Bart Wolvekamp aan de vleugel.

Op de CD zingt Plattèl 10 gedichten, waarvan het merendeel geschreven is in de periode rond de oorlog. Ook staat er een fragment op van de stem van Blaman. In het begeleidend cd-boek staan de gedichten maar ook teksten van mensen die deze bijzondere vrouw persoonlijk gekend hebben.

Presentatie van deze CD is op zondag 16 mei 2010, voor vrienden, fans en belangstellenden, met optreden van Plattèl en Wolvekamp in Galerie Christian Ouwens in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *