Gerrit Komrij opent serie ‘RATIO & EMOTIE: verwoord en verbeeld’ – 15 juni 2010 – Universiteit Leiden

leiden-lustrum-2010.jpg
Dinsdagavond 15 juni 2010 
- Gerrit Komrij en Judith Pollmann
Lustrumserie met (mini)exposities uit de Leidse universitaire collecties:
RATIO & EMOTIE: verwoord en verbeeld

Het Studium Generale, het Academisch Historisch Museum en het Scaliger Instituut organiseren in de lustrumweek en in het najaar van 2010 een lezingenserie om het lustrumthema Ratio & emotie onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Gerenommeerde sprekers uit verschillende disciplines, onder andere de literatuur, geschiedenis, economie, psychologie, politiek, natuurwetenschappen, filosofie en beeldende kunst, wordt gevraagd het thema vanuit hun achtergrond te belichten.

De lezingenserie gaat vergezeld van een aantal kleine eenmalige exposities van objecten uit de Leidse universitaire (bijzondere) collecties. In alle lezingen wordt door de sprekers de link gelegd naar een of meerdere objecten, die gedurende de avond van de lezingen tentoongesteld worden in vitrines of zich bevinden in de vernieuwde opstelling van de collectie van het Academisch Historisch Museum in het Academiegebouw.

De openingslezingen van de serie worden gehouden door Gerrit Komrij, schrijver en dichter, en Judith Pollmann, hoogleraar Geschiedenis.

Plaats: Academiegebouw, Rapenburg 73, Leiden
Tijd: 19.30 uur. De toegang is gratis en voor iedereen toegankelijk

Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen wordt belangstellenden verzocht zich aan te melden via scaliger@library.leidenuniv.nl

De viering van het lustrum – 435 jaar Universiteit Leiden – vindt plaats van 6-19 juni 2010. Kijk voor de verschillende activiteiten, die veelal voor iedereen toegankelijk zijn, op de speciale website.



    Leave a Response