Summerschool ‘In de ban van het boek’ – Amsterdam 22 aug. / 3 sept. 2010

summer-1.jpg

Summerschool ‘In de ban van het boek’
Zondag 22 augustus t/m vrijdag 3 september 2010

Voor het eerst organiseren de Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftkunde, samen met Bijzondere Collecties een summerschool over de geschiedenis van het boek.

Twee weken lang een gevarieerd en aantrekkelijk programma over het boek in al zijn gedaanten en variaties. Handschriften, oude drukken, landkaarten, pocketboeken, vormgeving en het productieproces – alles wat metboeken en drukwerk te maken heeft komt aan de orde.

Cursussen en colleges worden verzorgd door docenten en deskundigen van de UvA en conservatoren van de Bijzondere Collecties.

summer-3.jpg

Het aanbod van cursussen, workshops, colleges, masterclasses (voor gevorderden), rondleidingen en collectiepresentaties is interessant voor iedereen die in de ban is van het boek.

Deelnemers kunnen een keuze maken uit de verschillende programma-onderdelen. Naast diepgravende cursussen en masterclasses zijn er toegankelijke lezingen en excursies.

Het programma wordt aangevuld met een talkshow, een Boekensalon, rondleidingen, boekpresentaties en informele bijeenkomsten.

  • Meer informatie over het programma, prijzen, e.d. op www.bijzonderecollecties.uva.nl/summerschool

summer-2.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *