Jazzconcert in Concertgebouw met Remco Campert – 6 aug. 2010

herman-poster-2010.jpg
In de serie Robeco Zomerconcerten in het Concertgebouw te Amsterdam, is er op vrijdag 6 augustus 2010 een jazzconcert met altsaxofonist Benjamin Herman.

Het tweede deel van de avond staat in teken van ‘Herman & Campert’.
In de zomer van 2006 schreef Herman muziek voor de documentaire ‘Tijd duurt één mens lang’ over dichter/schrijver Remco Campert. Deze muziek werd het fundament voor het album dat Herman in 2007 produceerde, getiteld ‘Campert’.

Later met met Jules
Aansluitend draait Jules Deelder nog even door tijdens de afterparty in het Robeco Zomercafé, met een keuze uit zijn collectie jazz op vinyl.


CD ‘Campert’
De muziek die Benjamin Herman schreef voor de documentaire Tijd duurt één mens lang duurde bij elkaar een kwartier. Door extra materiaal te schrijven, geïnspireerd op deze documentaire en de al bestaande stukken meer uit te werken en opnieuw op te nemen, produceerde Herman in 2007 het album Campert. Op dit album ook een bijzondere bijdrage van Remco Campert te horen op het nummer Lamento.

‘Campert’ is te koop als cd, maar ook is ook op vinyl uitgebracht.

cd-dvd-campert.jpg
CD/DVD Nieuwe herinneringen & Tijd duurt één mens lang

De film Tijd duurt één mens lang – Een filmportret van Remco Campert is gemaakt door Thorvald Kleve, Jeroen Kostense and Jeroen S. Rozendaal. Op de website Goed Nieuws uit Rotterdam is een fragment te vinden.

De film was voor het eerst te zien op het GDMW festival in Rotterdam op 29 september 2006.

De dvd met de documentaire is te koop, gecombineerd met een cd ‘Nieuwe herinneringen’, waarop Campert de gedichten leest uit zijn gelijknamige bundel, die in 2007 verscheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *