Open Dag bij Museumwerkplaats Lettergieten te Westzaan op za 25 september 2010

De Stichting Lettergieten 1983 beheert een museum/werkplaats in Westzaan, waar het oude ambacht van lettergieten wordt getoond en ook nog actief wordt uitgeoefend. De werkplaats beschikt over matrijzen voor meer dan tachtig lettertypen. Tevens wordt er een groot assortiment van ornamenten vervaardigd. De museumwerkplaats is ondermeer leverancier voor vele handboekbinders en amateur drukkers.

De museumwerkplaats heeft haar traditionele open dag op zaterdag 25 september 2010 van 10.00 tot 15.00 uur.

Museum Lettergieten is gevestigd aan de Jacobus van Waertstraat 53 in Westzaan en is buiten de open dag elke donderdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

Een bezoek aan de open dag van de Stichting Lettergieten is tevens goed te combineren met de Papiermolen De Schoolmeester, die zich op korte afstand van het museum in Westzaan bevindt en ook op 25 september geopend is.

logo-museum-lettergieten.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *