Nieuwe verpakking ‘Volledige Werken van Willem Frederik Hermans’ wordt gepresenteerd op feestje

Vanaf 2005 verschijnen bij De Bezige Bij de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans, in samenwerking met het Willem Frederik Hermans instituut en het Huygens Instituut.

De serie gaat in totaal 24 delen omvatten, die verschijnen in een publiekseditie en een luxe-editie in cassette. Tot nu zijn er 6 delen verschenen (deel 1, 2, 7, 11, 12 en 13) en in september komt als zevende boek deel 3 op de markt.

wfh-reeks-rainbow.jpg

De publiekseditie heeft mooie linnen banden in regenboogkleur, die tot nu werden voorzien van een ‘buikband’. De uitgever heeft besloten om de publiekseditie een aantrekkelijker uiterlijk te geven en de boeken te voorzien van een fraai stofomslag.

Het nu te verschijnen deel 3 is daar voor het eerst van voorzien, maar ook voor de eerder verschenen delen zijn stofomslagen gemaakt en bezitters van deze delen kunnen gratis exemplaren krijgen om hun serie een uniform uiterlijk te laten behouden. Aan het uiterlijk en de uitvoering van de boeken zelf veranderd overigens niets.

wfh-dl2-oud.jpg  wfh-dl2-nieuw.jpg

Deel 1 in de oorspronkelijke vorm met buikband en met het nieuwe stofomslag.

wfh-dl1-6-nw.jpg

Hierboven de nieuwe covers van de zes reeds verschenen delen. Ter promotie van de Volledige Werken zullen deze delen tijdelijk tegen een gereduceerde prijs worden aangeboden.

Deel 3wfh-dl3.jpg
Hermans’ beroemdste romans verschijnen op 15 september 2010 als deel 3 van de Volledige Werken. In dit nieuwe deel zijn de romans De donkere kamer van Damokles (1958) en Nooit meer slapen (1966) opgenomen. Voor het eerst worden dus de twee beroemdste romans van Hermans in één band uitgegeven.

Feestje
De verschijning van deel 3 wordt gevierd met een feestelijk programma op woensdag 15 september om 20.00 uur in Theater van ’t Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

De auteurs Margriet de Moor en Abdelkader Benali vertellen over hun herlezing van de boeken. Bovendien wordt er een korte film van Iris Koppe vertoond over het werk van de bezorgers op het Huygens Instituut. In het archief van Hermans deden zij verrassende ontdekkingen over het ontstaan van de twee meesterwerken. Ook Ruprecht Hermans, de zoon van de schrijver, zal optreden. Hij las Nooit meer slapen helemaal als luisterboek voor, dat eveneens op 15 september verschijnt.

De toegang is gratis, maar een toegangskaart is vereist.



One Response to “Nieuwe verpakking ‘Volledige Werken van Willem Frederik Hermans’ wordt gepresenteerd op feestje”

  1. […] publiekseditie, oorspronkelijk in de kleurige linnen banden, later voorzien van mooie stofomslagen (zie BD) en een luxe editie, waarbij elk deel geleverd wordt in een […]

Leave a Response