Tentoonstelling over schrijver Hubert Lampo in Bibliotheek Breda – van 1 tot 25 sept 2010

lampo-portret.jpg
De in 2006 overleden magisch-realistische schrijver Hubert Lampo zou op 1 september 90 jaar geworden zijn. Bovendien is het 50 jaar geleden dat zijn bekendste boek ‘De komst van Joachim Stiller’ verscheen.

Aanleiding om een tentoonstelling in te richten in de hoofdvestiging van Bibliotheek Breda. Deze wordt verzorgd door het Hubert Lampo Genootschap. De tentoonstelling is van 1 t/m 25 september 2010 te bezichtigen tijdens openingsuren en gratis toegankelijk.

Lampo wordt in het Nederlandse taalgebied beschouwd als één der voornaamste vertegenwoordigers van het magisch-realisme. De tentoonstelling omvat foto’s, eerste drukken van boeken, documenten, gebruiksmaterialen, manuscripten e.d. van Hubert Lampo te zien. Tevens is er een audiovisuele hoek ingericht.

Op 7 september is er een ‘magisch-realistische avond’ over Hubert Lampo met Karel van der Gun, Jan Lampo en het Hubert Lampo Genootschap. Karel van der Gun zal een lezing houden over het magische werk van Lampo, met name over zijn opmerkelijke, succesvolle roman De komst van Joachim Stiller. Daarnaast zal hij Jan Lampo, eveneens auteur en verbonden aan Het Letterenhuis te Antwerpen, uitgebreid interviewen over diens vader. (info)

Boeklampo-portret-2010.jpgEr verschijnt een monografie ‘Hubert lampo, een portret’ waarin zijn leven, zijn oeuvre in nationaal en internationaal perspectief, de literaire context waarbinnen hij opereerde, de aard van zijn magisch-realisme en zijn lidmaatschap van de Belgische vrijmetselarij aan de orde komen.

Het rijk geïllustreerde boek bevat bijdragen van Heiko ter Horst, voorzitter van het Hubert Lampo Genootschap, Jan Lampo, de zoon van de schrijver, Rob Moulin, Lampo-kenner
en prof. Anton van de Sande, voormalig hoogleraar vrijmetselarij. Met name de nooit eerder verschenen manuscripten en typoscripten van diverse pagina’s uit zijn romans zullen dit boek een ‘must have’ maken voor alle Lampo-liefhebbers.
Het 160-pagina’s tellende overzichtsboek is een gemeenschappelijk initiatiefvan het Hubert Lampo Genootschap en maçonnieke uitgeverij FAMA.
Het is voor € 22,50 te bestellen via secretaris@uitgeverij-fama.nl

Boek – Een hernieuwde uitgave van ‘De komst van Joachim Stiller’ verschijnt bij uitgeverij Meulenhof ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de allereerste uitgave van het boek. Op 16 september om 15.00 u wordt het boek voorgesteld in het Vlaams Letterenhuis, AMVC, in Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *