film ‘Thomas Rosenboom, de onzekerheid blijft’ in première op Film by the Sea in Vlissingen

Zaterdag 11 september 2010 wordt de documentaire Thomas Rosenboom, de onzekerheid blijft voor het eerst vertoond op het festival Film by the Sea in Vlissingen, om 11.00 uur ’s ochtends. We zien Thomas Rosenboom als schrijver die niet anders kan dan schrijven, en over de totstandkoming van zijn laatste roman Zoete mond.

De documentaire is gemaakt door Talitha van der Hoeden en Sanne van der Noort.

rosenboom.jpg“De film Thomas Rosenboom, de onzekerheid blijft volgt vijf jaar lang één van de grootste auteurs van Nederland tijdens het vervaardigen van zijn nieuwste boek ‘Zoete Mond’. Allereerst zijn er de eenzame en onzekere jaren van het schrijven, waarbij de zinnen voor de camera ontstaan. Dan ontstaat steeds meer reuring: de uitgeverij bemoeit zich met het manuscript, promotie, pers, de presentatie. En uiteindelijk verschijnen de recensies in de kranten.

Nooit eerder is het volledige proces van de totstandkoming van een roman aan de hand van een beroemd auteur in beeld gebracht. Thomas Rosenboom, de onzekerheid blijft is een bijzonder intiem portret van een schrijver die niet anders kan dan schrijven, en toch voortdurend gekweld wordt door een wankel vertrouwen in eigen kunnen.”

Tickets voor deze voorstelling kunt u vanaf 1 september gratis afhalen aan de kassa van CineCity, the DELTA Cinema.

– Op zondag 12 september wordt de documentaire uitgezonden op TV Noordholland in DocBlok om 10.00, 12.00, 14.00 en 16.00 uur.



Leave a Response