‘Mooi Marginaal 2010’ – mooiste werk van ‘drukkers in de marge’ wordt bekend gemaakt op 19 november

Op vrijdag 19 november 2010 vindt in Museum Meermanno / huis van het boek in Den Haag de bekendmaking plaats van de verkiezing van de mooiste marginale drukwerken uit de jaren 2008 en 2009 van Nederland en Vlaanderen.

mooi-marginaal-logo-2010.jpgDe bekendmaking van de 50 mooiste marginale drukwerken in deze vierde ronde van ‘Mooi Marginaal’ speelt zich ditmaal niet af in Haarlem, maar in het Museum Meermanno in Den Haag. Daar opent op 19 november de tentoonstelling over honderd jaar private press in Nederland, waarbij de marginale drukkers een prachtig podium krijgen om hun werk breder onder de aandacht van het publiek te brengen.

Mooi Marginaal 2010 is een keuze uit het ingezonden werk dat gemaakt is in de periode 2008-2009. Na de tentoonstelling in Meermanno, gaat ook deze verzameling weer op reis door Nederland en Vlaanderen, om aan belangstellenden te tonen wat er met liefde en vakmanschap aan moois gemaakt wordt op zolders en in schuurtjes, in huiskamers en in leslokalen.

Op de vernieuwde website van Mooi Marginaal zijn de catalogi van 2004, 2006 en 2008 te bekijken in pdf-vorm.

mooi-marginaal-catalogi.jpg

  • website Mooi Marginaal

eerdere berichten bij Boekendingen over Mooi Marginaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *