Simon Vinkenoog – Jazz & Poetry

vinkenoog01.jpg

Onlangs schreef ik een stukje over één van de grote mannen uit de beat-generation, Jack Kerouac. Gestorven op vrij jonge leeftijd. In Nederland is Simon Vinkenoog – 78 jaar!! – still going strong. Eind jaren 50 optredend met Allen Ginsberg, was hij zeker ook een grote man van de beat generation in de lage landen. Altijd bezig om zijn poëzie te delen en te verbinden met de jazz.

vinkenoog02.jpgEn nu, na al die jaren waarin hij de liefde is blijven uitdragen in woord en daad, nog steeds actief met de combinatie woord en muziek. Zijn grote succes met de groep Spinvis is breed uitgemeten in de media.

Op YouTube staat een mooi stuk free jazz van het Bo’s Art Trio. Op 21 december 2006 in de Mahogany Hall in Edam. Na 6.40 minuten komt Simon in beeld met het gedicht Jazz & poetry uit de nieuwe bundel Zonneklaar (uitgeverij Passage, 2006). Hier kijken.

Simon Vinkenoog heeft een website waarop hij praktisch dagelijks schrijft over de dingen die hem bezig houden gelardeerd met opborrelende herinneringen uit zijn rijkgevulde verleden.

Voor de liefhebbers is op de KRO-site de documentaire nog te zien die is uitgezonden op 20 september 2006. Op de site van Vinkenoog zijn verwijzingen te vinden naar meer beeld en geluid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *