The Garden of Knowledge – library garden and art installation made of 40,000 books

book-garden-1.jpg

In Canada is deze zomer de 11e editie van het International Garden Festival in Sainte-Flavie (Québec) te bezoeken. Van 26 juni tot 3 oktober 2010 zijn in een park 21 uiteenlopende modeltuinen ingericht, waaronder de Jardin de la Conaissance (Garden of Knowledge), een ‘library garden and art installation made of 40,000 books’.

book-garden-2.jpg

Kunstenaars Rodney LaTourelle en Thilo Folkerts aan het woord:

“exposing these fragile and supposedly timeless cultural artifacts  to the processes of decomposition… The garden becomes a sensual reading room; a library; an information platform; an invitation to a provocatively foreign realm of knowledge.”

book-garden-3.jpg

book-garden-4.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *