‘Dag van de Literaire Jeugdheld’ – 31 oktober 2010 – Letterkundig Museum

helden.jpg

Het Letterkundig Museum staat zondag 31 oktober in het teken van de Literaire Jeugdheld. Tijdens een informeel en interactief evenement kiest het publiek zijn ultieme held. Wordt het Kikker, Kruimeltje of Wiplala? Het woord is aan u.

Voor de echte verkiezing van start gaat, dragen vier grootheden uit de wereld van de jeugdliteratuur een personage voor en bepleiten ze waarom hun held bovenaan de lijst zou moeten staan. Schrijver Jacques Vriens, kinderboekenkenner Harry Bekkering en Marije Tolman, die dit jaar de Gouden griffel won voor De boomhut, zullen een vurig pleidooi houden voor hun held. Daarna wordt in een goede discussie en met een democratische stemming onder leiding van Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer de top tien samengesteld.

Het Letterkundig Museum in Den Haag gunt u op 31 oktober ook alvast een kijkje in het nieuwe Kinderboekenmuseum.

Het evenement en het Letterkundig Museum zijn zondag 31 oktober gratis toegankelijk. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de NIBC Open Museum Dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *