Max Havelaar duikt op bij Suske en Wiske…

suske-wiske-havelaar-2010.jpg

Aflevering 310 van de Rode reeks: Suske en Wiske en De Halve Havelaar

Presentatie bij Bijzondere Collecties
Op maandag 4 oktober 2010 om 14 uur wordt bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam de nieuwe Suske en Wiske, De Halve Havelaar, gepresenteerd vanwege het Max Havelaar thema…

Conservator Bijzondere Collecties Jos van Waterschoot ziet hierin zijn twee vakgebieden samenkomen: Multatuli en strips. Hij zal dan ook spreken tijdens de bijeenkomst. Andere sprekers zijn Johan De Smedt van de Standaard Uitgeverij en Peter Van Gucht (scenarist) en Luc Morjeau (tekenaar).
Iedereen is van harte welkom! Universiteitsbibliotheek Amsterdam, Oude Turfmarkt 129, Amsterdam

Flaptekst De Halve Havelaar

Wiske gaat op zoek naar fotomateriaal voor haar spreekbeurt over koffie en komt zo in het koloniale verleden van Nederlands Indië terecht. Daar ontmoet ze Eduard Douwes Dekker die op dat moment logeert op de plantage van zijn broer Jan. Zijn plannen om een boek te schrijven over de onderdrukking van de bevolking vallen niet in goede aarde bij de rijke klasse. Een geheime organisatie – onder leiding van een zekere Ravana – probeert de schrijver tegen te werken in opdracht van de rijken.

Dekker stuurt het manuscript naar zijn vriend Droogstoppel met de opdracht het naar Nederland te brengen. Deze besluit dit echter te verkopen aan Ravana. Ondertussen wordt er een aanslag gepleegd op Eduard en besluit deze zelf naar Nederland te vluchten. Hij vraagt aan Suske en Wiske om zijn manuscript terug te halen. Maar Ravana krijgt hulp van een zekere Sjaalman en vanaf dan gaat alles grondig fout…!



    Leave a Response