Een boekhandelaar neemt afscheid

boomker011.jpg
Ze bestaan nog, de boekhandelaar die in de plaats waar hij woont gekend wordt. En waar zijn vertrek iets teweeg brengt.
Het gaat hier om het dorp Haren, onder de rook van Groningen. En het gaat om boekhandelaar Henk Boomker.

Een bericht uit “Haren de Krant”…

Henk Boomker kreeg erepenning
Uit handen van burgemeester A. Gerritsen van Haren kreeg ‘boekverkoper’ Henk Boomker gisteren de erepenning van de gemeente Haren.
Hij kreeg deze wegens zijn verdiensten voor Haren en voor zijn bedrijf, Boomker Boekhandel, dat hij samen met zijn vrouw Elsbeth vandaag overdroeg aan de nieuwe eigenaar.
Gisteren werd in de dorpskerk een concert gegeven ter ere van het echtpaar Boomker. Vandaag was het in de winkel ‘open huis’ en namen vele, vele klanten afscheid van de laatste ‘Boomker telg’. De winkel was sinds 1918 in handen van een Boomker.
Het was fijn te zien dat Henk Boomker alle loftuitingen deels staand kon ondergaan. Hij is herstellende van een ziekte aan zijn zenuwstelsel, die hem al in 2004 heeft getroffen.
De Boomkers blijven boven de winkel aan de Rijksstraatweg wonen.

datum bericht: 13/05/2006

En een (deel van een) bericht op “Moors Magazine“…

boomker02.jpgEr viel een bijzonder krantje bij ons in de brievenbus. De afscheidskrant van Henk Boomker. Boomker heeft zijn boekhandel verkocht aan Marius van der Pas, en dat zal voor ons, boekenliefhebbers van Haren, toch even wennen zijn, al zijn we ervan overtuigd dat Henk de zaak goed heeft overgedragen.
Toen ik een dikke twintig jaar geleden van Groningen naar Haren verhuisde ging ik er van uit dat ik voor mijn boeken wel steeds naar de stad zou moeten fietsen, maar toen ik Boekhandel Boomker voor de eerste keer binnenstapte wist ik meteen dat dit wel goed zat, en dat ik voor de boeken Haren nauwelijks uit zou hoeven. Dat was toch vooral ook aan Henk Boomker te danken, de man die op een vrij onnadrukkelijke manier ervoor zorgde dat hij een perfecte boekwinkel had en hield.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *