Biblio espresso fantastico

biblio-espresso-1.jpg

Bibliotheken doen steeds meer pogingen om het publiek te behagen en te verleiden tot allerlei activiteiten behalve het lezen van een boek. Bovenstaande foto wekt dus op het eerste gezicht geen verbazing. Het lijkt de voorbereiding voor de wekelijkse dartclubwedstrijd te zijn.

In werkelijkheid is het een inventieve poging om een nieuwe espressobar in New York te voorzien van een opvallende inrichting. Het concept werd bedacht door ontwerpbureau Nema Workshop. De inspiratie zou gevonden kunnen zijn in het feit dat het koffiehuisje in de buurt van de New York Public Library ligt.

When Eugene Kagansky, the owner of D’Espresso on the Lower East Side, decided to open another coffee bar a block away from the New York Public Library at Bryant Park, he told his designer, “Let’s do a coffee bar that looks like a library, but would be more interesting.”

Hieronder het resultaat…

biblio-espresso-2.jpg

…een bibliotheek maar dan gekanteld. Het lijkt mij erg onrustig lopen over die vloer, en het uitzicht op de parketmuur is ook weinig uitnodigend voor een lang verblijf. Iets lezen is er ook al niet bij want de boekenwand en vloer bestaan uit tegels voorzien van een fotoprint.
Het moet dus wel erg lekkere koffie zijn…



Leave a Response