Boekkunstbeurs 2010 – op 6 en 7 november in Leiden

boekkunstbeurs-2010.jpg

Op 6 en 7 november 2010 is weer de jaarlijkse Boekkunstbeurs in de Pieterskerk, Leiden. De beurs belooft groter te worden dan ooit.

Op deze beurs is een groot aantal handboekbinders aanwezig om de producten van hun ambachtelijke werkwijze te tonen. Er zijn er op diverse plaatsen in de kerk gratis mini-workshops waar u zolang er plaats is gewoon aan kunt schuiven.

Er zijn boekbindmaterialen, papier, kalligrafiebenodigdheden en boeken over de verschillende technieken verkrijgbaar. Ook zijn er diverse demonstraties, o.a. marmeren en papierscheppen.

Daarnaast zijn er drukkers uit de – ook ambachtelijke – sfeer van de ‘private press’. Deze ‘margedrukkers’ tonen hun uitgaven, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal. Die uitgaven variëren van plano’s met een enkel gedicht tot kunstenaarsboeken. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving.aardse-zekerheden.jpg

De Stichting Drukwerk in de Marge presenteert zaterdag 15.00 uur het boek ?Aardse Zekerheden?, 15 liefdesgedichten van Simon Vinkenoog voor Edith Ringnalda, uitgegeven door Jozef Moetwilig bij de eerste sterfdag van Simon Vinkenoog.
Interview met Edith Ringnalda door Anna Luyeten.


openingstijden
za. 7 november | 10.00 – 17.00 uur
zo. 8 november | 11.00 – 17.00 uur
toegang 5,= | kinderen t/m 12 jaar gratis
Pieterskerk | Pieterskerkhof 1a | Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *