Mecanoo architecten in de race voor nieuwe openbare bibliotheek in Kaohsiung in Taiwan

kaohsiung-haven.jpg
Mecanoo architecten behoort tot de kanshebbers op de ontwerpopdracht voor de nieuwe openbare bibliotheek van de stad Kaohsiung in Taiwan.

Het Delftse bureau is geselecteerd voor de tweede ronde van de bijbehorende internationale competitie. De bibliotheek moet een cultureel landmark worden voor de stad.

De bibliotheek wordt 38.000 vierkante meter groot en bestaat uit leeszalen, conferentiezaal, tentoonstellingsruimte, openluchttheater, boekwinkel en een ondergrondse parkeergarage. De bouwkosten van de bibliotheek worden geschat op 25 miljoen euro. Het ontwerp moet worden ingediend op 14 februari 2011, de opening van de bibliotheek wordt verwacht in oktober 2014.

Het 1,5 miljoen inwoners tellende Kaohsiung is de grootste havenstad van Taiwan en is hard bezig zich te ontwikkelen tot moderne, culturele stad.

Wei-Wu-Ying Center for the Arts

Mecanoo is geen onbekende in Kaohsiung. Eerder dit jaar is de bouw van het Wei-Wu-Ying Center for the Arts gestart. Dit door architect Francine Houben ontworpen gebouw wordt met een omvang van 141.000 vierkante meter het grootste theater van Azië.

wei-wu-ying-1.jpg

Het 141.000 m2 tellende theatercomplex bevat een concertzaal (2000 stoelen), operahuis (2250 stoelen), theaterzaal (1250 stoelen), kleine concertzaal (500 stoelen), openluchttheater, bibliotheek en muziek- en dansstudio’s is uitgerust. Met in totaal 6.000 zitplaatsen en de modernste theatertechnieken zullen de meest gerenommeerde artiesten en theatergezelschappen vanuit de hele wereld uitgenodigd worden om hier te komen optreden.

De oplevering van het door Mecanoo ontworpen theater in Kaohsiung staat gepland voor 2013.

wei-wu-ying-2.jpg

Architectenweb > Wei-Wu-Ying Center for the Arts



One Response to “Mecanoo architecten in de race voor nieuwe openbare bibliotheek in Kaohsiung in Taiwan”

  1. […] Mecanoo architecten in de race voor nieuwe openbare bibliotheek in Kaohsiung in Taiwan | Boekendingen… boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=5127 – view page – cached Mecanoo architecten in de race voor nieuwe openbare bibliotheek in Kaohsiung in Tweets about this link […]

Leave a Response