(T) Querido schenkt ontwerpen van boekomslagen aan UvA

logo-querido.jpg18 januari 2007 > Het vormgevingsarchief van Querido wordt onder gebracht bij Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam.

Uitgeverij Querido schenkt alle boekomslagontwerpen van na de Tweede Wereldoorlog aan de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. logo-uva.jpgIn tegenstelling tot het Letterkundig Museum in Den Haag had de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam wel belangstelling voor de omslagen. Het Letterkundig Museum beheert wel brieven en andere documenten van Querido maar had nooit belangstelling voor het vormgevingsarchief van de uitgeverij.
Het gaat om negen meter materiaal. Het vormgevingsarchoef bevat onder meer het eerste schetsontwerp, het plakmodel, een proefdruk en de eindversie. Ook zitten er van sommige omslagen eerdere of afgekeurde versies bij.
De UB zal het hele archief beschrijven zodat geïnteresseerden de titels die ze zoeken veel sneller kunnen vinden. De officiële overdracht van het archief door Querido aan de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam vindt plaats op dinsdag 30 januari as.

(Bron: Boekblad / gelezen bij InformatieProfessional.nl)



Leave a Response