(T) Boek van Gerbrand Bakker – mooiste omslag 2006

boek-bakker.jpgBoven is het stil, de debuutroman van Gerbrand Bakker, eerder bekroond met het Gouden Ezelsoor en de DebutantenPrijs en verkozen tot de Uitgelezen Keuze 2007 van de Selexyz boekwinkels, is nu door Nederlandse boekverkopers verkozen tot het boek met Het Mooiste Boekomslag van het afgelopen jaar. Verschenen in maart 2006 bij uitgeverij Cossee, is het inmiddels aan de achtste druk toe.

De vormgeving van het bekroonde omslag is verzorgd door de Amsterdamse ontwerpster Marry van Baar. Binnen de uitgesproken huisstijl van de uitgeverij combineerde zij auteursnaam en titel met een sprekende stockfoto. Het resultaat was bij de stemmende boekverkopers duidelijk favoriet.

De afgelopen drieënhalve week kon al wie in een Nederlandse boekwinkel werkt, stemmen op een van de twaalf omslagen die door zeven boekverkopers waren genomineerd. De verkiezing van Het Mooiste Boekomslag werd dit jaar voor de zesde maal gehouden. Het is een gezamenlijk initiatief van Boekblad en Stichting De Best Verzorgde Boeken. De prijsuitreiking in de Athenaeum Boekhandel in Amsterdam werd vanwege de storm afgelast.

Bron: persbericht Stichting De Best Verzorgde Boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *