14 nov. – Spinozadag 2010 ‘Spinoza en het Verschil’

spinozadag-2010.jpg
Spinozadag 2010 ‘Spinoza en het Verschil’ – zondag 14 november 2010 van 13.00 tot 16.15 uur – Paradiso, Amsterdam – m.m.v. Ed van Thijn, Piet Steenbakkers, Ahmed Marcouch, Rob Hartmans, Muzikanti Bulgaria en Antiquariaat Spinoza.

De middag wordt geopend door Ed van Thijn, oud-burgemeester van Amsterdam. Daarna zal prof. dr. Piet Steenbakkers een toelichting geven op het motto. Vervolgens zal Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid, uiteenzetten wat het thema in de praktijk van stadsdeelvoorzitter van het roerige Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft betekend, maar ook nu als Tweede Kamerlid met hem doet. Een bekende uitspraak van Marcouch is: “Laat niet langer de straatmentaliteit de norm zijn.” Zijn duidelijke stellingname in het integratiedebat kreeg veel bijval, maar werd ook verguisd. Hij toont grote betrokkenheid bij de Marokkaanse gemeenschap en voelt zich verantwoordelijk voor de emancipatie van de Nederlandse moslim.

Na de pauze vindt een discussie met de inleiders plaats o.l.v. Rob Hartmans (Groene Amsterdammer), die tevens de middag zal afsluiten met een column. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Muzikanti Bulgaria.

In de voorhal van Paradiso zal Antiquariaat Spinoza een selectie van de beschikbare werken te koop aanbieden (zowel pas verschenen, als antiquarische titels; tevens de facsimile-uitgave van de Opera Posthuma, gedrukt in Italië).

Datum: zondag 14 november 2010
Aanvang: 13.00 uur (zaal open 12.30 uur)
Plaats: Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam
Toegang: € 12,- (donateurs van de Amsterdamse Spinoza Kring en studenten € 8,-)



Leave a Response