Nederland Leest Nederland Ontwerpt 2010 – gewonnen door de 18-jarige Liz Klaver

grote-zaal-winnaar.jpg

Winnaar Nederland Leest Nederland Ontwerpt 2010

Om met ogenschijnlijke eenvoud en bescheidenheid een omslag te maken dat zich door geen enkele andere inzending weg laat blazen, dat is het huzarenstukje van Liz Klaver. Niets meer dan handgetrokken lijntjes, staand en liggend. De tekst op een plaketiketje. Het weerspiegelt de kale minimaliteit van Jacoba van Velde’s schrijfstijl. Het is bijna niks en het is alles wat je nodig hebt. Er laten zich vele betekenissen aan hechten. Maar ook zonder dat je dat doet, is het al sterk. Bravissimo!

Aldus het oordeel van de jury over de winnende inzending van de 18-jarige Liz Klaver, studente aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.
De prijs bestaat uit vijf genummerde exemplaren van De grote zaal met het winnende ontwerp als omslag.

Nederland Leest, Nederland Ontwerpt werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door de Stichting CPNB. Er werden 259 omslagontwerpen ingestuurd. De jury heeft 25 ontwerpen genomineerd, waarvan drie eervolle vermeldingen. De genomineerde ontwerpen worden vanaf vrijdag 12 november t/m woensdag 12 januari 2011 in de Openbare Bibliotheek Amsterdam geëxposeerd.

grote-zaal-eervol.jpg

  • website Nederland Leest Nederland Ontwerpt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *