Vandaag 25 jaar geleden overleed een echte Dordtenaar… Kees Buddingh’

Cornelis Buddingh’ (roepnaam: Kees) – Geboren te Dordrecht op 7 augustus 1918 en aldaar overleden op 24 november 1985.

Wie kent hem niet, de man met de nasale stem, de dichter van de Gorgelrijmen, het elastiekje en het dekseltje dat zowel op potje sandwich-spread als op het potje marmite past.

Maar dat er heel veel meer door Buddingh’ is geschreven blijkt uit de omvang van het boek Buddingh’ gebundeld, dat vandaag verschijnt, met met maar liefst 1224 pagina’s. Samengesteld door Wim Huijser en uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar.

Deze week is in Dordrecht de Buddingh’-week waarvan met name het programma Buddingh’ Voorgedragen op vrijdagavond 26 november veelbelovend is. Dan worden Buddingh’-liefhebbers van binnen en buiten Dordrecht – waaronder o.a. Nico Dijkshoorn  en de kring van Dordtse dichters – uitgenodigd om hun favoriete Buddingh’-gedicht zelf voor te dragen in Villa Augustus. Tijdens deze avond houdt Wim Huijser een inleiding over de poëzie van Buddingh’ en treedt muziekgroep Dichterbij op met muzikale bewerkingen van Buddingh’s gorgelrijmen. Presentatie: Casper Markesteijn. Aanvang: 20.15; gratis entree.

Op dit moment leverbare boeken van en over Buddingh’…

buddingh-b1.jpgbuddingh-b2.jpgbuddingh-b3.jpgbuddingh-b4.jpgbuddingh-b5.jpgbuddingh-b6.jpgbuddingh-b7.jpgbuddingh-b9.jpgbuddingh-b8.jpg

UPDATE – Vanavond besteed De Wereld Draait Door aandacht aan Buddingh’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *