Winnie Sorgdrager en Jan Siebelink – ‘Belezen en Goedgekeurd’ / zo.mi 12 dec 2010

Zomaar op een zondagmiddag in Nijmegen

Ter afsluiting van het Multatuli-jaar spreken Jan Siebelink en Winnie Sorgdrager over hun literaire voorkeuren onder leiding van Tjeerd Bijman.

De boeken van deBuren – zondag 12 december 2010 – van 15.00 – 17.00 uur – toegang gratis, reserveren gewenst – Vlaams Cultureel Kwartier, Arsenaalpoort 6, Nijmegen

In ‘Belezen en Goedgekeurd’ komen mensen die op het eerste gezicht ver van de literatuur staan praten over hun lievelingsboeken. De keuzevrijheid die we hen geven is groot: het mag zowel over Nederlandstalige als anderstalige literatuur gaan; zowel over fictie als non-fictie.

Wij stellen slechts twee voorwaarden. Eén: de gast brengt één ‘stil boek’ mee; een boek dat minder aandacht heeft gekregen dan het had verdiend. Twee: hij of zij kiest een werk van een levende Nederlandstalige auteur, die wij dan uitnodigen.

  • meer programma’s op de agenda bij het VCK 

Een gezamenlijk programma van het Vlaams Cultureel Kwartier, het Vlaams-Nederlands Huis deBuren te Brussel en het Multatuli Genootschap.

deburen-logo.jpg
“Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren presenteert schoonheid en wijsheid van de Lage Landen, en biedt een platform voor debat over cultuur, wetenschap, politiek en samenleving in Vlaanderen, Nederland en Europa. Kunstenaars, journalisten, wetenschappers, politici krijgen er het woord.”



Leave a Response