Writers Unlimited = Winternachten Festival Den Haag 20/23 jan. 2011

writers-unl-2010.jpg

Winternachten: een vertrouwde naam voor een festival van literatuur, muziek, film in Theater aan het Spui & Filmhuis Den Haag. Bij Winternachten komen – onder de nieuwe naam Writers Unlimited – schrijvers uit alle windstreken bij elkaar om hun ideeën, dromen en visies uit te wisselen, onder elkaar en met het publiek.

Het thema voor deze editie is Great Expectations: Hoge Verwachtingen dus, van de literatuur in een tijd van kaalslag, van wat de verbeelding vermag als al het andere het af laat weten. Hoge Verwachtingen van de roman, van de toekomst, van de verbeelding, van de rol van literatuur in ons leven.

De onderdelen van het programma:

* Oxfam Novib – PEN Awards / do 20 jan – 16.30 u
* Winternachtenlezing – Tim Parks / do 20 jan – 20.00u
* Winternacht 1 / vr 21 jan – 20.00u
* NRC Leesclub Live / za 22 jan – 14.00u
* Winternacht 2 / za 22 jan – 20.00u
* VPRO OVT Live / zo 23 jan – 10.00u
* Caraïbisch Filmprogramma / zo 23 jan – 13.00u

met  Hector Abad  |  Frits Abrahams  |  Hans Achterhuis  |  Amarins & Le Gatte Negre  |  Petra Ardai (The Cloud)  |  Reggie Baay  |  Gerbrand Bakker  |  Elif Batuman  |  Abdelkader Benali  |  Thijs Berman  |  Ger Beukenkamp  |  Noraly Beyer  |  Tessel Blok  |  Hassnae Bouazza  |  Wim Brands  |  Jelle Brandt Corstius  |  Francis Broekhuijsen  |  Catherine van Campen  |  Mathijs Deen  |  Damiaan Denys  |  Omékongo Dibinga  |  Lotte van Dijck  |  Adriaan van Dis  |  DJ Bas Springer  |  DJ Erik  |  Ida Does  |  Jan Donkers  |  Youssouf Amine Elalamy  |  Sharelly Emanuelson  |  Epi  |  Elsbeth Etty  |  Paul van der Gaag  |  Rodaan Al Galidi  |  Sanneke van Hassel  |  Marjolijn van Heemstra  |  Raoul Heertje  |  Bas Heijne  |  Jasper Henderson  |  Iman Humaydan  |  Lotje IJzermans  |  Rihana Jamaludin  |  Bert Jansma  |  Alexandra Jansse  |  K. Schippers  |  Jeroen van Kan  |  Arnold Karskens  |  Martijn Knol  |  Kees van Kooten  |  Ernest van der Kwast  |  Jean Kwok  |  Delphine Lecompte  |  Tessa Leuwsha  |  Tjitske Lingsma  |  Luc van Loo  |  Joris Luyendijk  |  Hisham Matar  |  Mdungu  |  Maaza Mengiste  |  David Mitchell  |  Thomas Möhlmann  |  Dalton Narine  |  Andrei Nekrasov  |  OMFO  |  Nazmiye Oral  |  Tim Parks  |  Gustaaf Peek  |  Peer de Graaf – Trio Lang en Gelukkig  |  Hagar Peeters  |  Marja Pruis  |  Randal Corsen, Marlon Titre, New European Ensemble  |  David van Reybrouck  |  Xandra Schutte  |  Abeer Soliman  |  Pieter Steinz  |  P.F. Thomése  |  Carolina Trujillo  |  Manon Uphoff  |  Menno van der Veen  |  Lily Yulianti Farid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *