Congres schoolplaten en schoolplatenmarkt in Woerden – 5 febr. 2011

Stichting ABC Midden Nederland organiseert op zaterdag 5 februari 2011 te Woerden een congres met als thema schoolplaten. Het congres biedt een gevarieerd informerend programma en een schoolplatenmarkt.

Drie gerenommeerde sprekers geven een inleiding over de ontstaansgeschiedenis en de verzamelwaarde van schoolplaten. De sprekers J. Thijssen (UU), R. Jansma (UvA) en J. Dane (Nationaal Onderwijsmuseum) zullen ieder vanuit hun vakgebied een bijdrage leveren.

Daarnaast zal er een doorlopende schoolplatenmarkt plaatsvinden. Deelnemende antiquariaten zijn onder andere Antiquariaat De Kantlijn  en Antiquariaat Quaeckernaeck. Verder zullen Tom Mensink (catalogus Schoolplaten Nederland) en Jos Beerens (verzamelaar) een bijdrage leveren.

schoolplaat-aapje.jpg

Het congres is voor iedereen die interesse heeft in schoolplaten en schoolwandkaarten. Het congres bestaat uit drie onderdelen: lezingen, tentoonstelling en schoolplatenmarkt. Met een passepartout heeft u van 11.00 t/m 16.00 uur toegang tot de lezingen, tentoonstelling en de schoolplatenmarkt. De schoolplatenmarkt kan ook zonder passepartout worden bezocht (andere openingstijden).

  • info Stichting ABC Midden Nederland



Leave a Response