Laureaat Gouden Ganzenveer 2011: Remco Campert

ganzenveer-2011.jpg

Remco Campert (1929) krijgt dit jaar De Gouden Ganzenveer. De prijs wordt uitgereikt aan mensen die veel hebben betekend voor ‘het geschreven woord’.

De Academie de Gouden Ganzenveer roemt Campert om zijn veelzijdigheid als auteur, de lichtheid van de toon van zijn werk en zijn vermogen om zijn denk- en verhaallijnen bedrieglijk eenvoudig zo vorm te geven, dat ze voor een breed publiek toegankelijk blijven. Ook de jongste generaties waarderen zijn werk, dat in 2011 een periode van zestig jaar beslaat.

Campert begonnen als dichter, ontwikkelde zich tot schrijver van verhalen en romans en werd later ook columnist. Ook zijn karakteristieke stem maakt hem geliefd op het podium.
De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 7 april a.s. in Amsterdam. Een weerslag van deze bijeenkomst wordt vastgelegd in een speciale uitgave, die in de loop van het jaar zal verschijnen.

=

In 1955, bij het vijfenzeventigjarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Uitgeversbond, werd de Gouden Ganzenveer voor het eerst toegekend.

Laureaten waren onder meer Joke van Leeuwen, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Tom Lanoye, Peter van Straaten, Maria Goos, Kees van Kooten, Jan Blokker en Michaël Zeeman.



Leave a Response