Het Letterkundig Museum wordt aangeklaagd! – 1e zitting 3 februari 2011

aanklacht-lm-2010.jpg

Het Letterkundig Museum wordt aangeklaagd! Reden is de tentoonstelling Het Pantheon, een ode aan honderd schrijvers die de literatuur van de Lage Landen bepaald hebben. Maar waarom ontbreekt Willem Brakman? En is deze canon wel representatief zonder Patricia de Martelaere?

Het Letterenhuis in Antwerpen wordt drie avonden omgetoverd tot een literaire rechtbank. De eerste zitting heeft plaats op donderdag 3 februari. Rechter Philip Freriks ontvangt Joke Linders en Gerda Dendooven. Zij pleiten ervoor om Annie M.G. Schmidt op te nemen in Het Pantheon. Elisabeth Leijnse en Marja Pruis willen op hun beurt dat Patricia De Martelaere een plaatsje krijgt in deze eregalerij. Een avond vol literaire pleidooien en voordrachten. De jury (het publiek) bepaalt aan wie van de twee auteurs een gelegenheidstentoonstelling wordt gewijd.

Waar: Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen

Wanneer: donderdag 3 februari 2011, van 20.00 tot 22.30 uur; toegang gratis

Het Letterkundig Museum organiseert een bustour naar Antwerpen bij voldoende belangstelling.

De volgende zittingen vinden plaats op 3 maart en 7 april 2011.

Het Literaire Pleidooi is een samenwerking van het Letterkundig Museum, het Letterenhuis en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *