‘Nederland leest…’ in 2011: ‘Het leven is vurrukkulluk’ van Remco Campert

campert-verrukkeluk-2007.jpg

Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert is het boek dat centraal staat tijdens Nederland Leest 2011. Het verscheen in 1961 bij De Bezige Bij en Campert beschrijft hierin een dag uit het leven van twee vrienden, Mees en Boelie, die beiden verliefd zijn op het zestienjarige meisje Panda.

Jarenlang was Het leven is vurrukkulluk een bestseller op de leeslijsten van middelbare scholieren. De laatste uitgave is de 28e druk uit 2007 (zie afb.).

Nederland Leest, de grootste leescampagne die ons land kent, plaatst het boek opnieuw in de belangstelling. Het boek wordt tijdens de campagneperiode van vrijdag 21 oktober tot en met vrijdag 18 november 2011 door de openbare bibliotheken gratis aan hun leden verstrekt.

Nederland Leest wordt in 2011 voor de zesde keer georganiseerd. Vorig jaar stond De grote zaal van Jacoba van Velde centraal. Daarvoor waren dat Oeroeg van Hella S. Haasse (2009), Twee vrouwen  van Harry Mulisch (2008), De gelukkige klas van Theo Thijssen (2007) en Dubbelspel van Frank Martinus Arion (2006).

ned-leest-2011.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *