Kunstenaar vecht met ‘boekentank’ tegen gebrek aan ware kennis en verbeeldingskracht…

boekentank-1.jpg

foto: Raul Lemesoff

Als donderdag 20 januari 2011 het literaire festival Writers Unlimited van start gaat in Den Haag zal de Argentijnse kunstenaar Raul Lemesoff met zijn boekentank ‘The Weapon of Mass Instruction’ het centrum van deze stad doorkruisen en de strijd aangaan met het gebrek aan ware kennis en verbeeldingskracht.

Op uitnodiging van Writers Unlimited en Kosmopolis Den Haag verblijft de Argentijnse kunstenaar Raul Lemesoff gedurende drie maanden in Den Haag. Raul Lemesoff werkte in werkplaats Maakhaven aan een ‘boekentank’ die tijdens het Writers Unlimited – Winternachten festival voor het eerst te zien zal zijn in het centrum van de stad.

http://www.youtube.com/watch?v=ddKn8NMj05s

Beeldend kunstenaar Raul Lemesoff (1972) transformeert auto’s tot diverse mobiele kunstobjecten die hij The Y2 Kaka, The Illegal Immigrant Trypod, The Anti-Christ Ninth Mobile en Mobile Warning Global Warming noemt. De laatste in deze rij is The Weapon of Mass Instruction. Tot op heden rijdt The Weapon of Mass Instruction in arme streken in Zuid-Amerika waar de kunstenaar boeken verzamelt, aan voorbijgangers uitdeelt en de teneur in deze landen vastlegt op film. In Argentinië heeft hij daarvoor een oude tank – symbool voor de repressie van het oude regime – gebruikt, bekleed met boeken en omgebouwd tot boekenmobiel. In deze streken waar weinig literatuur te vinden is, zet hij zijn Weapon of Mass Instruction in als bijdrage voor onderwijs en verbeelding. Met The Weapon of Mass Instruction is het de bedoeling van de kunstenaar om de rijkdom van het leven met elkaar te delen.

Met zijn Weapon of Mass Instruction gaat Raul Lemesoff in Den Haag – het centrum van de Nederlandse macht – de strijd aan met het gebrek aan ware kennis en verbeeldingskracht. De kunstenaar is aanwezig bij de presentatie van zijn tank op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 januari en deelt boeken uit aan het passerende publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *