‘Het andere boek. Boekobjecten van studenten van ArtEZ Zwolle’ in Museum Meermanno

het-andere-boek.jpg

Op zaterdag 12 februari 2011 opent Museum Meermanno in samenwerking met studenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle de expositie ‘Het Andere Boek’. De expositie in het sousterrain van het museum is het resultaat van een project van derdejaars studenten van de afdeling Stories & Design van ArtEZ Zwolle.

De studenten volgden de minor ‘Het Andere Boek’. In deze minor onderzochten de studenten de betekenis van het fenomeen boek. Vijf maanden ondergingen zij een intensief en vaak persoonlijk proces met het thema ‘De reis’.

De resultaten, onder meer dagboeken, animaties, prentenboeken en installaties zijn nu te zien in Museum Meermanno. Alle boeken zijn vrij in te zien in een zeer oorspronkelijk tentoonstellingsontwerp in het souterrain van het museum. Ontwerp en realisatie van de tentoonstelling en de daarbij horende uitnodiging, affiche en website waren onderdeel van de opdracht.

Het is een onderdeel van het nieuwe beleid van het museum om een doorlopend podium te bieden aan studenten en pas afgestudeerden talenten van kunstacademies en grafische opleidingen.

Tentoonstelling ‘Het andere boek. Boekobjecten van studenten van ArtEZ Zwolle’ in Museum Meermanno | Huis van het boek van 12 februari t/m 24 april 2011.

  • Website het andere boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *