Uitgever Benedikt Taschen komt nu ook met een exclusieve boekhandel in Amsterdam

Uitgeverij Taschen – betaalbare kunst en lifestyleboeken, maar ook exclusieve limited edition uitgaven – heeft al een aantal winkels in belangrijke steden als Berlijn, Londen, New York en Brussel (zie overzicht). Nu zou Amsterdam aan de beurt zijn en heeft de grote man van de uitgeverij Benedikt Taschen besloten een winkel te openen in de PC Hooftstraat.

Op de website van Quote is het bericht te vinden dat vastgoedbelegger Ronny Rosenbaum (nr 115 op de Quote 500) er weer een prestigieuze nieuwe huurder bij heeft in zijn A1-winkelportefeuille. “Met zijn RJB Group heeft hij zeer recent een huurovereenkomst afgesloten met de beroemde uitgever en luxe boekhandelketen Taschen.”

Na winkels te hebben geopend in Berlijn, Miami, Keulen, Brussel, Kopenhagen, Hamburg, Beverly Hills, Hollywood, London, New York en Parijs, heeft oprichter en naamgever Benedikt Taschen besloten naar Amsterdam te komen.

Taschen is, naast zijn enorme collectie betaalbare kunst en lifestyleboeken, vooral bekend om zijn exclusieve limited edition uitgaven; vaak buitengewoon geproportioneerde en zeer luxe en/of gesigneerde uitgaven, zoals over Mohammed Ali, Helmut Newton, Araki en David la Chapelle.

Bron: Quote, 14 dec. 2010

taschenbrussel2.jpg

December 2008 schreef Boekendingen over de opening van
de ‘concept-store’ van Taschen in Brussel
.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *