Boekhandel Nijhof & Lee opent winkel in hal van Bijzondere Collecties

nijhofenlee.jpg

De internationaal befaamde boekhandel Nijhof & Lee, gespecialiseerd in typografie en grafisch ontwerp, was tot op heden gevestigd in de Staalstraat in Amsterdam. Nadat eerder het vervelende nieuws bekend werd dat de winkel per 1 februari van dit jaar zou sluiten en de verkoop alleen nog online zou plaats vinden, is nu verheugend nieuws te melden:

“De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam en Warren Lee maken bekend dat er vergevorderde plannen zijn om boekwinkel Nijhof & Lee te vestigen in de hal van de Bijzondere Collecties.”

Dit werd deze week gemeld in een gezamenlijk persbericht. De voorbereidingen zijn in de laatste fase en hoogstwaarschijnlijk zal Nijhof & Lee bij Bijzondere Collecties in juni de deuren openen.

Bij de Bijzondere Collecties wordt op een prachtige locatie in het centrum van Amsterdam het gedrukte en geschreven erfgoed van de Universiteit van Amsterdam beheerd, waaronder de belangrijke Typografische Collecties, met onder meer de archieven van grafisch ontwerpers als Irma Boom, Peter Verheul en binnenkort ook Gerrit Noordzij.

  • website bijzondere collecties – uva



Leave a Response