‘Dwarsligger’ nieuws update…

dwarsligger-hond.jpg
De ‘Dwarsligger’ – het kleine, lichte, overdwars te lezen boekje – blijkt een volhoudertje te zijn. De introductie vond plaats op 6 september 2009 tijdens de boekenmanifestatie Manuscripta in Amsterdam met de aanbeveling ‘een nieuw formaat boek dat alle bestaande formaten in gebruiksgemak overtreft’.

CONCURRENTIE HAAKT AF – Er waren aanvankelijk wat schermutselingen over octrooien en in september 2010 werd door A.W. Bruna Uitgevers, Dutch Media en Nieuw Amsterdam de ‘Dwarslezer’ gelanceerd, een regelrechte kopie van de Dwarsligger. Uitgeverij Karakter zou het gaan proberen met ‘Karaktertjes’. Deze maand werd bekend dat beide initiatieven werden stopgezet.

PRIJZEN – Op de nieuwspagina van Dwarsligger zijn meerdere vermeldingen te vinden van toegekende prijzen, waaronder de Nima Marketing Excellence Award 09 (categorie innovatie), Van Speijk Innovatie Prijs 2009 voor de grafimedia branche en zelfs werden de Dwarsliggers als serie opgenomen in de selectie Best Verzorgde Boeken 2010.

INTRODUCTIE IN DE UK – Na de introductie van het dwarse concept in Spanje in december 2010 (zie eerder bericht) was deze maand Engeland aan de beurt. Een artikel in The Guardian gisteren over de ‘flipback’ book werd ingeleid met de tekst: It’s small, light and portable ? and it doesn’t need charging. So could the new ‘flipback’ book be the next big thing in publishing?

dwarsligger-100.jpg100e DWARSLIGGER – Deze maand is de honderdste Dwarsligger uitgekomen: ‘Het vergeten gezicht’ van Elle van Rijn.

Lizzy krijgt na een reis een koffer thuisgestuurd die niet de hare is. Er zitten vrouwenkleren in en een oude Duitse roman, Das vergessene Gesicht. Lizzy raakt gefascineerd door het boek en besluit op zoek te gaan naar de eigenares van de koffer. Tijdens die zoektocht raakt ze verstrikt in een web van liefde, angst en geheimen en beginnen heden en verleden op beangstigende wijze door elkaar te lopen…

– 497 pagina’s, ISBN 9789049800918, ? 12,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *