Hommage aan Godfried Bomans en Pieter Bas – Dordrecht december 2011

Schrijver Godfried Bomans overleed 40 jaar geleden, op 22 december 1971 en hij debuteerde 75 jaar geleden, ook in december, met het boek ‘Memoires of gedenkschriften van Mr. P. Bas’, meestal aangeduid als Pieter Bas.

Het gaat in Pieter Bas vooral om de jeugd- en jongelingsjaren van een minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen, die opgroeide in de tweede helft van de negentiende eeuw en als zesentachtigjarige grijsaard met vertedering terugblikt op zijn jeugd in Dordrecht en zijn studentenjaren in Leiden.

Aangezien Pieter Bas in Dordrecht werd geboren en er 86 jaar later ook werd begraven is er in deze gemeente het voornemen om deze feiten de nodige aandacht te geven.

De Bibliotheek, die de Godfried Bomans activiteiten coördineert, staat open voor ideeën van lezers om de herdenking van Godfried Bomans en romanfiguur Pieter Bas tot een mooi evenement uit te laten groeien.

De biograaf van Godfried Bomans, Gé Vaartjes heeft zijn medewerking toegezegd. Hij is met Dordrecht ook goed bekend. Vaartjes promoveerde op een biografie over Top Naeff (1878-1953). Vaartjes zal in elk geval een lezing houden over Godfried Bomans zijn debuut in Dordrecht.

Een aantal fragmenten van Bomans als humoristische tv-personality.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *