World Wide Association of Writers lanceert Belgisch book-on-demand initiatief

wwaow.jpgOp de site van de Belgische zender ATV was vandaag een nieuwsvideo te zien van de presentatie van een nieuw book-on-demand initiatief in het Antwerpse museum Plantin-Moretus. Het project is een initiatief van de World Wide Association of Writers (WWAOW).

Via een website zullen auteurs de teksten van hun oeuvre (en eventueel een omslagfoto) via internet kunnen uploaden om er vervolgens, door middel van digitale druktechnologie, tegen een competitieve prijs kleine oplagen van te laten drukken. De minimum oplage bedraagt 5 ex. Al deze publicaties zullen daarnaast ook via dezelfde website te koop worden aangeboden aan andere geïnteresseerde internetgebruikers.

De naam World Wide Association of Writers (WWAOW), klinkt nogal indrukwekkend, maar blijkt een nieuw in het leven geroepen divisie van Peleman Industries uit Puurs. Dat bedrijf is momenteel voornamelijk bekend als Unibind. Onder die merknaam brengt het inbind- en plastificeersystemen en allerhande toebehoren voor presentatiemappen op de markt.

Voor hun nieuwe book-on-demand initiatief zal WWAOW, samenwerken met Proxess Document Management uit Zaventem. Dat bedrijf zal het digitaal aangeleverd materiaal op zijn Xerox-printsystemen verwerken tot kant-en-klare papieren boeken.

Overigens is er niets mis met een concurrerend bedrijf in deze bedrijfstak, waar bijvoorbeeld LULU sterk aan de weg timmert. Maar het valt wel op dat op de website van WWAOW niet over kosten wordt gesproken. Deze worden pas duidelijk in de laatste fase van het publicatie-proces. Het lijkt vooralsnog niet ongunstig. Je moet 5 exemplaren afnemen tegen de verkoopprijs en van verdere verkopen ontvang je 10%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *