‘Ferrari’ – ook als boek een investeringsvehikel…

852 pagina’s – 50 x 50 cm – 37 kg – 150.000 woorden – 2.000 foto’s –
2 uitklappagina’s van 200 x 50 cm – verschijnt in 4 edities

Uitgeverij Opus is gespecialiseerd in het uitgeven van omvangrijke boekproducties, super-coffeetablebooks, die vooral groot, zwaar en duur zijn. Eerder kwamen ze met boeken over Vivienne Westwood, Super Bowl, Manchester United en Arsenal.

De nieuwste productie is The Official Ferrari Opus, gewijd aan de geschiedenis van het imposante Italiaanse sport- en racewagenimperium Ferrari. In september 2011 verschijnt het boek in drie edities, plus een extra-speciale uitvoering. Ze verschijnen in een gegarandeerd éénmalige wereldwijde oplage, waarbij de koper kan kiezen uit de volgende uitvoeringen.

Classic editie – In een genummerde oplage van 4.100 exemplaren, voorzien van de persoonlijke handtekeningen van de huidige Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa. Dit boek wordt geleverd in een roodlederen band en een met rode zijde beklede kist. Op beide is een zilverprint van de merknaam in het bekende Ferrari lettertype aangebracht. De prijs van deze editie bedraagt  2.350 euro.

Cavallino Rampante editie – Deze editie heeft een oplage van 500 stuks. Verschil met de Classic editie is de originele Ferrari road badge op het omslag. Op de kist, waarin het boek geleverd wordt, prijkt het bekende zwarte steigerende paardje. Deze exemplaren worden gesigneerd gesigneerd door de coureurs Massa en Alonso en een aantal coureurs uit het verleden. Een exemplaar van de Cavallino Rampante Edition kost 4.450 euro.

Enzo editie – Verschijnt in een oplage van slechts 400 stuks. Deze Enzo editie is gebonden in een roodlederen band waarop van verchroomd metaal het steigerende paard is bevestigd. Deze editie wordt geleverd in een zwarte kist van koolstofvezel versierd met het racelogo van Ferrari. Elk exemplaar wordt gesigneerd door de alle nog levende Ferrari-kampioenen. De prijs van deze editie bedraagt 23.500 euro.

Enzo Diamante editie – is ‘het meest ultieme collectors item’ met een prijs van 175.000 euro. Het steigerend paard logo is ingelegd met 30 karaats diamanten. De verkoop van dit exclusieve boekwerk is beperkt tot 1 exemplaar per land.

Investering – Deze boeken worden natuurlijk vooral gekocht als investeringsobjecten en daartoe is op de Opus-site dan ook een speciale pagina te vinden waarin toekomstige waardestijging breed wordt uitgemeten.

“Excellent investment returns are complemented by the feeling of emotion and pride from owning an important and rare piece of history. No other alternative investment can offer such an eclectic range of emotions and benefits. How many people do you know that own a Super Bowl XL Opus, personally signed by every living MVP in the history of the Super Bowl, or a United Opus signed by the great icons from Manchester United’s rich and amazing history?”

Nederland –  The Official Ferrari Opus wordt in Nederland exclusief door boekhandel De Boekenlegger** in Eersel verspreid. Daar kunt u nu al een exemplaar van het boek bewonderen.

“Thrilled to have the only display copy in the Netherlands, Christ van de Acker of De Boekenlegger says, “The Official Ferrari Opus displayed in my establishment is the perfect fit. I feel honoured to feature such an exclusive work that celebrates the incredible history of Ferrari.”

 

 

UPDATE – 27 mei 2011 – Volgens ‘Boekblad‘ heeft boekhandel De Boekenlegger in Eersel de duurste versie van het boek – de diamanten uitvoering van 175.000 euro, maximaal 1 ex. per land – al verkocht. Daarnaast heeft eigenaar Christ van den Acker ook al drie exemplaren verkocht van de editie van 2350 euro en acht van de editie van 4375 euro.

** Boekhandel De Boekenlegger is per 1 november 2015 gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *